SĀKUMS | KONTAKTI | LAPAS KARTE
AVE MARIS STELLA
š.g. 16. februārī Piltenes ev.lut. draudzes padomes vēlēšanas!
12. oktobrī Jauniešu koris "Balsis" Piltenes ev. lut. baznīcā
Mūžības svētdienas dievkalpojums Spāres baznīcā
Latvijas simtgadei veltīts dievkalpojums Spāres baznīcā
Spāres evaņģēliski luteriskajai baznīcai 360
Jaunumi
Aicinām pieteikties: JAUNUMIEM, informācijas saņemšanai Jūsu e-pastā, par notikumiem draudzēs...!
Par mumsJAUNUMIDraudzesSvētdarbībasBibliotēkaSvētrunasMediji 
Informācija
|
Iecirkņa karte
|
LELB satversme
|
LELB misija
|
Ziedojumiem

Liepājas diacēzes bīskapa sveiciens 2012 gada Lieldienās


Mīļie brāļi un māsas, mīļie kristīgie draugi!

   Kristus ir augšāmcēlies! Šī brīnumainā vēsts šajā Lieldienu rītā atkal no jauna atskan visos dievnamos, visās kristiešu kopienās un mājās un šīs vēsts mērķis ir atvērt katra cilvēka sirdi augšāmceltajam Jēzum Kristum. Viņš žēlastības un mīlestības pilns nāk pie saviem ļaudīm. Viņš piestājas pie katras dvēseles un uzrunā katru cilvēku. Viņš mums, cilvēkiem tuvojas maigi un uzmanīgi tādā mērā un tādā veidā, kādu mēs spējam aptvert, pieņemt un Viņam atsaukties. Jēzus saka: „Es stāvu durvju priekšā un klaudzinu. Ja kas dzird Manu balsi un durvis atdara, Es ieiešu pie viņa un turēšu ar viņu mielastu, un viņš ar Mani.” (Atkl. 3:20)
   Augšāmcelšanās rītā Jēzus uzmanīgi atklājas Marijai Magdalēnai, kad viņa dziļā satriektībā raud pie tukšā kapa. Vispirms Viņš atklājas kā nepazīstams, kā dārznieks. Tikai vēlāk Viņš atklāj Sevi kā augšāmcelto Kristu, kas Marijas Magdalēnas satriekto sirdi dziedina un piepilda ar lielu prieku.
   Jēzus Lieldienu dienā sastop divus vīlušos mācekļus, kas ir ceļā prom no Jeruzalemes uz Emavu. Viņš tuvojas šiem diviem bēdu pilnajiem mācekļiem kā nepazīstams līdzceļotājs un stiprina viņus ar Dieva vārdu. Tikai tad, kad viņi Dieva vārda stiprināti un Nepazīstamā ceļotāja iedrošināti ir gatavi no sirds ticēt, ka Jēzus patiesi ir augšāmcēlies, maizi laužot Jēzus viņiem atklājas un iededz viņu sirdīs dzīvu ticību un jaunas cerības.
   Jēzus Augšāmcelšanās dienas vakarā neparastā un spilgtā veidā atklājas saviem mācekļiem, kas bailēs no varas iestādēm sapulcējušies aiz slēgtām durvīm.  Mācekļi ir neapskaužamā stāvoklī – viņi jūtas varas iestāžu apdraudēti, viņi jūtas neaizsargāti un atstāti, viņi jūtas pilnīgi bankrotējuši. Jēzus nāk pie viņiem bez jebkādiem pārmetumiem. Viņš ierodas mācekļu vidū un saka: „Miers ar jums!” Un mācekļu sirdīs ielīst miers. Viņš nāk pie cilvēkiem tos iedrošinot, tos mierinot, nesot tiem jaunas cerības un prieku.
   Tā Jēzus nāk pie katra no mums arī šodien, arī šajās Lieldienās – dažam Viņš atklājas negaidīti un spilgti kā Augšāmceltais, kas ienāk cauri aizslēgtām durvīm un vienā mirklī pārvērš visu dzīvi. Kādam citam Jēzus atklājas kā bēdu un neziņas nomāktajām sievām pie tukšā kapa, iedrošinot un mierinot. Citam Jēzus piestājas viņa ceļā kā Nepazīstamais, kas iet ar viņu kopā īsāku vai garāku dzīves ceļu, to lēnprātīgi un pacietīgi mācot un mudinot uzticēties Dieva Vārdam.
   Lai arī kādā veidā Jēzus mūs šajās Lieldienās uzrunātu, augšāmceltā Kristus  mērķis ir lai mēs visi atbrīvoti no grēka varas iegūtu dzīves pilnību, lai mēs uz Viņa lielo mīlestību atbildētu ar pretmīlestību un piepildītu savā dzīvē to, kam esam aicināti – proti, ar savu dzīvi pagodināt Dievu, vairot Viņa slavu, un Viņam vien kalpot šeit un mūžībā.
   Kristus mīlestību, mieru, prieku un daudz Dieva svētību šajos Lieldienu svētkos Jums visiem no sirds vēlēdams –

+Pāvils Brūvers
Liepājas bīskaps

 
« atgriezties

Dienišķā maize

Mans Dievs dara gaišu manu tumsu!
Ps 18:29

Mūsu Dieva sirds žēlsirdības dēļ. Tādēļ rīta zvaigzne mūs no augšienes uzlūkos, lai mirdzētu tiem, kas mīt tumsā un nāves ēnā, un atgrieztu mūsu kājas uz miera ceļa.
Lk 1:78–79

2Moz 19:1–16
Kol 1:1–14
Mt 3:1–12

Kalendārs

Pieteikties jaunumiem

Vārds:
E-pasts:
  Pieteikties
© 2014»